Bio 2

Head over Heels

Naast Kozzeltov was Koos met Harald Posthumus op lead gitaar een band gestart om wat steviger werk te maken. Gelukkig kon Harald zich ook vinden in het Laid back werk van Kozzeltov en besloten we om dat werk wat steviger neer te zetten. Zo werd Kozzeltov: Deep, Dark & Vintage met een ruig randje.

Meike Simon wist nog niet wat ze precies wilde vanwege toch wel veel verplichtingen en besloot de zaken nog even aan te kijken en wel zo nu en dan een optreden mee te doen.

Om haar partijen op te vangen gingen we op zoek naar een accordeonist.

In het verleden had Wilfried van Sark al eens mee gespeeld op toetsen in de formatie Bad Bird waar hij destijds was uitgestapt vanwege een te drukke internationale agenda. Zijn agenda is inmidels wat rustiger en accordeon zou geen probleem mogen zijn want die heeft ook toetsen (helaas wel verticaal maar daar komt hij overheen).

Wonderwel blijkt de combinatie van 3 leadinstrumenten (gitaar, alt viool en toetsen) uitstekend te werken, ook omdat de toetsen een percussief element toevoegen. Zodoende is het pallet van Kozzeltov nog kleurrijker geworden en blijken we moeiteloos te kunnen schakelen tussen een kleine 3 mans bezetting tot een bezetting in volle kapel van 5 muzikanten. Van laid back tot stampend en alles wat ertussen ligt.