Bio 1

Historie

In 2013 kwamen singer/songwriter Koos Oldhoff en leadgitarist Kees Poulus bijeen in een oude boerderij in België om hun muzikale koers te verleggen. Moe van vele muzikale avonturen wilden ze iets grondig anders. ’s Avonds bij het haardvuur werden de songs per fles wijn diepzinniger net als het gesprek. Ze hadden genoeg van entertainment, top 40, oude hits.

Muziek moest ergens over gaan,

ertoe doen, recht uit de ziel komen.

Eigen werk werd opgeschud. Koos putte uit zijn Singer/Songwriter ervaring, Kees putte uit zijn klassieke scholing en liefde voor folk en blues, Soms irriterend, soms enerverend maar altijd met hart en ziel werden eigen songs en een enkel nummer van anderen uitgewerkt.

Tijd om muzikanten toe te voegen:

Drummers, cajon spelers, toetsenisten, bassisten, saxofonisten, cellisten en evenveel nee’s passeerden de revue. Allemaal goede mensen maar niet alles paste in het KOZZELTOV DNA.

Met Marc Gnodde op contrabas liep het direct smooth as silk, dan weer stuwend als een stoomtrein met prachtige glissando’s en zwoel zwevende zoemnoten .

Meike Simon is manueel therapeute én violiste. Na wat wederzijds kneedwerk was Koos van zijn rugklachten af en zat Meike bij de band. Op haar altviool speelt ze prachtige weemoedige tonen, dan weer uitbundige melodieën. In combinatie met leadgitaar spat het regelmatig uiteen in waanzinnig vuurwerk.

Gigs

Vele optredens volgden, meest in de regio Utrecht bij o.a. cultureel centrum de Partner in Nieuwegein, Artishock in Soest, Cultureel festival in Baarn, Cultureel festival Utrechtse Heuvelrug, Blues in Wijk bij Duurstede, Fort Maarsseveen, diverse lokale radiostations etc.

KOZZELTOV Freedom tour

In 2022 kwam er een einde aan de coronaellende en voor Kees een einde aan een zware stamceltherapie waarmee hij vrij kwam van leukemie. Om dat te vieren zijn we de Kozzeltov Freedom tour gestart waarbij we alle opbrengsten inclusief de bandkas voor een totaal van €1772 hebben gedoneerd aan de stichting Hematon die zich inzet voor de behandeling van Leukemie.

Op 19-6 verliet Kees de band voor een solocarrière met nummers die hij tijdens zijn stamceltherapie heeft geschreven.